Bokningsvillkor flerdagstur.

Nedan villkor gäller bokningar som görs direkt till företaget Fjällen kallar. Alla arrangemang som sträcker sig över mer än en dag kommer hädanefter att refereras till som turer. Med ankomst avses nedan den tidpunkt som gästen enligt arrangemanget ska träffa guiden vid startplatsen för turen.

Bokning och betalning

Din bokning hanteras manuellt för att se att turen passar dig och att det fortfarande finns plats kvar. Vid bokning betalas en bokningsavgift på 20% och resten betalas senast 30 dagar innan ankomst. Bokningsavgiften återbetalas ej vid avbokning. All betalning sker via banköverföring. När vi har mottagit din bokningsavgift skickar vi en bekräftelse så snart som möjligt.

Så fort turen har tillräckligt många bokningar för att bli av får du ett bekräftelsemail på att turen blir av, allra senast 30 dagar innan turens start. Om det inte skulle gå att genomföra turen på grund av för få deltagare får du information om det 30 dagar innan och bokningsavgiften betalas tillbaka.

Avbokningar

Avbokning av turen debiteras enligt följande

Bokningsdatum – 31 dagar före turens start, 20% av totalbelopp
30 – 15 dagar före turens start, 50% av totalbelopp.
14 – 0 dagar före turens start, 100% av totalbelopp.

Om jag på Fjällen kallar måste avboka turen av någon anledning återbetalas hela summan, inklusive bokningsavgiften. Inget som du som gäst bokat i anslutning till turen återbetalas av Fjällen kallar.

Du ansvarar själv för att se till att du har en rese-, sjuk- och avbokningsförsäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.

Alla avbokningar ska göras via e-post.

Om du själv inte kan delta på turen men vill överlåta din köpta plats till någon annan kan du göra detta senast 20 dagar innan turen startar. Det kräver dock att personen uppfyller kraven för turen och att det godkänts av Fjällen kallar.

Om du som gäst inte kan slutföra turen pga hälsoskäl eller fysiska svårigheter och jag som guide bedömmer att du måste avbryta, återbetalas inte turen. Var därför uppriktig och noggrann när du i samband med bokning informerar mig om din fysiska och psykiska förmåga samt när du läser beskrivningen av turerna.

Bokning av övriga tjänster i anslutning till tur

Allt som inte ingår i paketet utan bokas direkt via andra aktörer (som exempelvis Fjällstation, SJ) hanteras av aktören, det är inget som görs via Fjällen kallar. Detta gäller resor, transfer, boende, utrustning och liknande. För bokningsvillkor se den aktuella aktören.

Övrig information

Då turer ute till fjälls är beroende av väderförhållanden kan den planerade rutten komma att ändras. Var beredd på att programmet kan justeras därefter.

Om turen inte skulle kunna genomföras på grund av oförutsedda förutsättningar kommer du att få tillbaka summan du betalat Fjällen kallar för turen men har inte rätt till någon annan ersättning i övrigt för att turen ställts in.

Dina skyldigheter som gäst/besökare

  • Att du noggrant kontrollerar din bokningsbekräftelse för att säkerställa att alla datum och produkter bokats enligt dina önskemål. Om inte, kontakta oss så snart som möjligt för att korrigera eventuella missförstånd.
  • Att du förser oss med rätt kontaktuppgifter när du bokar.
  • Att du förser oss med korrekt information angående ålder, kontaktperson vid olycka, hälsotillstånd och allergier för alla deltagare vid bokningen.
  • Att du följ regler och instruktioner som gäller för användning av boende, transporter, aktiviteter etc. Du ansvarar för eventuella skador som ditt beteende orsakar.

Hur är det att gå på tur med Amira på ‘Fjällen kallar’?

“Uppmuntrande och upplyftande att våga ge sig ut.
Tryggt och många skratt!”

“Haft det SÅ bra, över förväntan.
Välplanerat, positiv stämning och GOD MAT!

“Amira har bjudit på massa kunskap och erfarenhet av vintertur,
gott sällskap och dessutom god mat + efterrätt varje dag! Wow, vilken grej!”

Gäster på tälttur vinter 2022 – 2023
Vi hörs på
info@fjallenkallar.se
Instagram @fjallenkallar
och så ses vi på fjället!
Fjällen kallar är medlem i Visita vilket innebär att paketresorna innefattas av Kammarkollegiets resegaranti.

© Fjällen kallar