Om Fjällen kallar

Det är jag som driver Fjällen kallar

Amira heter jag och är utbildad fjällguide efter studier på Malungs Folkhögskola. Bosatt i Åredalen med en fot i Jokkmokksfjällen där jag jobbat senaste åren och fortfarande vill hålla mig kvar. Mina intresseområden är vandring och turskidåkning, både kortare och längre turer med tält. Lägg till att förbereda mat till turerna samt matlagning utomhus på stormkök eller över öppen eld. Fokus ligger alltid på att naturen går först, där vi är besökare som anpassar oss efter den.

Anledningen till att jag vill jobba som guide är såklart att jag älskar fjällen och skogen, men också att möta människor. Guidandet är så mycket mer än teknik och fakta, det är att dela en upplevelse och skapa ett unikt möte med naturen och gruppen som är ute. Så när vi är ute tillsammans på en gnistrande vit fjällsida, har svettats på vägen upp, skrattat tillsammans, grävt en grop att fika i och häller upp den första koppen kaffe… Då lovar jag att den upplevelsen kommer stanna i ditt hjärta liksom i mitt.

Vi ses på fjället!

/Amira

Utbildning och certifiering

Det är viktigt med rätt kompetens för att leda folk ute på fjället. Jag är utbildad fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm på Malungs Folkhögskola.
Är du nyfiken på att veta mer om vad en fjälledare är eller vad fjälledarnormen innehåller kan du läsa vidare här: Fjälledare

Friluftsfilosofi

Jag älskar att dela de stunderna i naturen som jag själv älskar och de platser som mitt hjärta klappar lite extra för. Detta sker alltid på naturens villkor och med hänsyn till klimatet! Därför kommer jag alltid uppmuntra er att resa kollektivt till turerna där det är möjligt. Maten vi äter är ofta vegetarisk och då vi äter kött är det vilt eller närproducerat.

Naturen är det viktigaste vi har. Ute på tur kommer du uppmuntras att ta hänsyn till marken vi går på, vattnet vi dricker och luften vi andas. Därför tar vi alltid med oss allt vårt skräp hem, vi diskar inte direkt i den porlande bäcken eller gör våra behov så att det lämnas onödiga spår.

På samma sätt som vi agerar hållbart för natur och klimat så behöver det även vara socialt hållbart för mig och dig! Gruppens välmående är viktigt av flera anledningar, och inte minst ur en säkerhetsaspekt! Därför kommer turerna alltid anpassas till gruppen och om jag bedömmer att någon inte skulle må bra av att följa med så kan en person få avstå att följa med. För sin egen skull, gruppen och säkerheten.

Vi hörs på
info@fjallenkallar.se
Instagram @fjallenkallar
och så ses vi på fjället!
Fjällen kallar är medlem i Visita vilket innebär att paketresorna innefattas av Kammarkollegiets resegaranti.

© Fjällen kallar