Det är otroligt enkelt att laga sin egen turmat – så varför inte börja nu?
“Jag tycker att mat och friluftsliv går hand i hand och är inte maten god – vad är då meningen? Sen jag började torka och laga min egen turmat har det förändrat min upplevelse av mat ute”
/ Amira, guide och grundare ‘Fjällen kallar’
Du får välja precis det du själv vill äta ute på tur, det är långt billigare än frystorkad turmat
och det kan bli hur gott som helst! Under tre kvällar, hemma i ditt eget kök, får du lära dig om mattorkning från grunden och får dessuotm mängder av matinspiration till alla dina framtida äventyr, stora som små!
Det spelar ingen roll om du har en mattork eller vanlig ugn för att börja torka mat.
Detta ingår i kursen
- Tre digitala kurstillfällen, totalt 6h
- En present från Skafferimat
- Boken ‘Snabblagat på tur’
- En mängd beprövade receptfavoriter från Amira!
Detta ingår inte:
Ingredienserna till det vi torkar
info
Datum: 17 & 24 Januari, 7 februari
kl 18.00 – 20.15
Pris: 975 kr
Min/max deltagare: 10/20
Anmäl dig senast: 17 december
Den här kursen ges via Studieförbundet vuxenskolan.
Kursens upplägg
Första tillfället
– Grunderna i torkning, olika tekniker och viktiga saker att ta med sig.
– Torka separata ingredienser och hela rätter
Inför tillfället får du en lista på ingredienser att köpa in för att kunna prova torka din egen mat.
Mellan träffarna
Du provar att torka två rätter själv i vanlig ugn eller mattork enligt de recept och guider du fått.
Dokumentera processen för att kartlägga och kunna se vad som funkar och inte.
Andra tillfället
Utvärdering hur det gått med torkningen och du får tips för att justera eller komma vidare.
– Torka egna bars och snacks
Mellan träffarna
Experimentera och tillaga bars och snacks.
Tredje tillfället:
Utvärdering av snacksen.
Hur ska vi göra för att planera friluftsmat framåt? Samla allas bästa mat-tips!
Hur kan vi med enkla medel smaksätta och energiboosta maten ute på tur?
Vi tittar på goda frukostar ute och jämför skillnader på turmat sommar/vinter.