BÖRJA FJÄLLVANDRA

En första vandring med tält i Årefjällen! Här får du
all kunskap du behöver för att njuta ute på tur.
3 dagar

ENDAST FÖR TJEJER

Foto: Sara Gärdegård

Drömmer du också om att färdas med allt du behöver på ryggen, låta fötterna föra dig till nästa plats och få njuta av otrolig fjällnatur? Goda samtal vid lunchpausen och låta tankarna vandra fria i tystnaden. Kämpa i uppförsbackarna för att tappa andan över utsikten!

Den här introturen kommer ge dig den trygghet du behöver för att fortsätta äventyra till fjälls, tillsammans med andra eller ensam. Gemenskapen i gruppen är det som gör oss starka och vi lär av varandra! En kort och innehållsrik tur för dig som inte vandrat till fjälls förut men vill utforska vad det kan ge dig. För att alla ska kunna delta så kan du förmånligt hyra all den utrustning du behöver. Du får även en egen karta och kompass att ta med dig hem efter turen!

Under tre dagar får du bl.a. lära dig att orientera med karta och kompass, planera en fjälltur, att använda friluftskök och slå läger, tips på enkel och god turmat, hur du säkert vadar över bäckar och att under vandring förebygga risker. Vädret till fjälls är varierande och vi kan få uppleva strålande sol och vindstilla dagar lika väl som ihållande regn, stark vind och kalla nätter. Gör dig redo!

Du kan vara helt ny på fjällvandring men det krävs en viss grundkondition för att orka med. Du bör orka vara på fötterna och gå i 4h under en dag med ca 15 kg packning på ryggen.

Inför turen får du en gedingen packlista för att du ska känna dig så redo som möjligt!

Hundvänligt!

Datum: 9-11 augusti 2024
Pris: 6900kr / person
Start och slut: Undersåker
6-10 deltagare

Vid bokning får du en faktura med bokningsavgiften om 20% av beloppet. Resten betalas på en separat faktura senast 30 dagar innan turen.

Detta ingår:

  • Certifierade fjällguiden Amira
  • All mat (från lunch ankomstdag – lunch avresedag)
  • Transport t/r Undersåker – Start på vandringen
  • Fjälltält och kök
  • Karta och kompass att ta med hem!
  • Rabatterad hyra från Outdoor Supply (för dig som önskar hyra utrustning)

För dig som önskar bo en natt på Åre Fjällsätra innan/efter turen erbjuds 10% rabatt.

Detta ingår inte:
Resa till/från Undersåker, frukost ankomstdag, eget snacks på tur, utrustning så som sovsäck, ryggsäck, kängor. En komplett packlista skickas efter bokning!

Resa till Undersåker

Boka din tågbiljett med slutdestination Undersåker. Det går flertalet avgångar hit men vi ses efter nattågets ankomst runt 09.00

Kommer du med bil kan du parkera vid Åre Fjällsätra

Utrustning

För dig som deltar har du möjlighet att hyra den utrustning du saknar väldigt förmånligt från Outdoor Supply. Du får hela 20% rabatt på din hyra! Ett perfekt tillfälle att prova på utrustning för att hitta det som passar just dig! Spana in deras fina utbud här: Outdoor Supply

De har bl.a. grymma paket där de plockat ihop både fjälltält från Hilleberg, ryggsäckar från Ospray, sovsäckar från Marmot, uppblåsbara liggunderlag från Exped och friluftskök från Trangia.

Mindfulness på fjället

Program


Ankomst

Ankomst till Undersåker med tåg eller bil, vi möts på Åre Fjällsätra, 400 m från tågstationen.
Vi startar upp tillsammans på Åre Fjällsätra, kikar på din packning och pratar om vad vi kan vänta oss av turen! Efter lunch åker vi mot vår startplats för vandringen. Vi går i ett långsamt tempo för att vi ska orka med, det är ovant för de flesta av oss att arbeta lågintensivt under en dag.

Praktiska moment under dagen rör att få ordning på tält och kök.
Mot eftermiddagen slår vi vårt första läger och flyttar in i hemmet för turen. Tillsammans lagar vi kvällens middag och kanske kan vi avnjuta den i kvällssolen om vädret tillåter!

Ute på tur

Dag två vaknar vi ute på fjället och packar ihop camp efter en go frulle. Vi lägger större fokus på orienteringen idag och riskbedömning för att du ska kunna ha så säkra fjälläventyr som möjligt Du är delaktig i att orientera dig på kartan och har god möjlighet att lära dig mer om navigation!

Under dagen stannar vi för att dricka och fylla på med energi varje timme – snacks är vår bästa vän!


Avslutning

Sista dagen ute på fjället, vi tar oss tid till att reflektera över upplevelsen och vad vi tar med oss av lärdomar och kunskaper. Efter lunch återvänder vi till Fjällsätra där vi avslutar med en after-fjäll. Vi skiljs åt ca kl 15.

Tack för denna gången och på återseende!