Paddla i finska skärgården

Upptäck Åbo skärgård med
långsamma paddeltag,
bo på vackra öar och
njut av vällagad mat på ett skär.
4 dagar

Foto: Karolina Harjula

Följ med den lokala guiden Sara Söderlund och Amira på Fjällen kallar, till Åbo skärgårds aboslut vackraste pärlor med öar av olika karaktär. Lär känna djurlivet och naturen i havsbandet när vi färdas med långsamma paddeltag.

Välkommen att följa med på ett äventyr i Finlands vackra skärgårdsnatur.
Första natten spenderas på natursköna Naawa Nature Camp i lyxiga Tentsile-trädtält där vi njuter av traditionell finsk vedeldad bastu och en läcker middag tillagad över öppen eld.

Vi paddlar genom labyrinten av öar som utgör Skärgårdshavets nationalpark och spenderar de följande nätterna på små kobbar med vågskvalp som vår godnattvisa. Paddlingstempot hålls lågt under dagarna och ger oss en möjlighet att utforska alla de små vikar och öar som vi är omringade av. Naturen här är karg vid första anblick, men öarna har ändå en av den högsta biodiversiteten i landet. Här samlas flyttfåglar under hösten, sälarna myser på varma klippor och unika små växter tittar fram mellan klippskrevorna.

Maten under resan lagar vi tillsammans på stormkök i sommarkvällen efter att vi slagit läger på ännu en vacker ö och somnar i tältet till ljudet av vågskvalp och vinden.

100kr av turens pris går oavkortat till John Nurminen stiftelse som arbetar för att förebygga övergödning och förlust av biologiskt mångfald i Östersjöområdet.

Detta ingår
  • Certifierade guiderna Amira och Sara
  • Paddlingsgenomgång
  • Boende en natt på Naawa nature camp
  • Mat under hela turen
  • Kajakhyra
  • Transport Åbo hamn – Korpo
  • Vedeldad bastu på Naawa och bastu vid turens slut.

Valfritt tilläggspaket:
Tält, sovsäck, liggunderlag (beräknat på att tält delas om två)
900kr.

INFO

Datum: 20 – 23 augusti 2024
Pris: 13900 / person
Start och slut: Åbo/Korpo
Boka senast: 14 juli

Vid bokning får du en faktura med bokningsavgiften om 20% av beloppet. Resten betalas på en separat faktura senast 30 dagar innan turen.

Du behöver inte vara ett paddelproffs utan vi har en säker genomgång första dagen innan vi ger oss ut, vi lär oss mer om paddlingsteknik under hela turen. 

För mer info om var vi startar vår tur:
Naawa Nature – Naturupplevelser i den Finländska skärgården

Turens upplägg

Dag 1
Ni hämtas i Åbo hamn efter färjans ankomst av en taxi som kör hela vägen ut till Naawa nature camp i Åbo skärgård. Under dagen kommer vi lära känna varandra, ha en genomgång av kajakpaddling, laga mat över eld och göra oss redo för nästkommande dags tur. Vi övernattar i magiska trädtält på Naawa.

Dag 2 -3
Ut på tur.

Idag ger vi oss iväg med kajakerna, packade med allt vi behöver för de kommande tre dagarna. Sara tar oss med på en färd mellan de öar som är hennes bakgård.

Till kvällen slår vi läger och lagar mat på stormkök tillsammans. Vi tar med allt som krävs för mat och matlagning.

Dag 4
Sista dagen ute på tur där vi avslutar i Korpo hamn med en välförtjänt bastu. Här finns möjlighet att köpa till lunch innan ni tar en buss tillbaka till Åbo. Bussbiljett för ca 20€ betalas enskilt.

Tack för denna gången!

Resa till Åbo

Ta båt från Stockholm med ankomst Åbo på morgonen 20 augusti. Från hamnen hämtas du upp för transport vidare ut till Korpo och Naawa nature camp