FÅNGA DITT FJÄLLÄVENTYR PÅ BILD

För dig som vill utvecklas i ditt fotograferande
Dagsturer från mysig fjällstuga i de vackra Södra Årefjällen

3 dagar

Vid randen av en fjällsjö, omgiven av böljande fjäll och blomstrande hedar har vi vårt hem för helgen. Tiden runt midsommar är fantastisk då allt vaknar till liv efter vintern, det surrar, kvittrar och prunkar överallt. Det är den här tiden vi vill bjuda in dig till en tur full av fotoglädje, ny kunskap, mys, gemenskap och fjäll, fjäll, fjäll…

Under turen kommer du att bli bättre på att berätta en story med dina bilder och att fånga känslan som du kände på ditt äventyr även på bild. Genom olika workshops får du ta del av tips och tricks för att kunna fånga dina äventyr på bild. Fokus ligger på lärande med glädje och du kan delta oavsett tidigare erfarenhet!

Att lära sig att fota kan ibland kännas som att man behöver ta sig igenom en taggig snårskog av tekniska termer och överflödig information och därför kommer du bjudas på en kul och lekfull fotovandring som motvikt till det. Louise har redan sållat bland alla termer och konstiga begrepp och fokuserar på det roliga och givande, saker som ger faktiska resultat och gör skillnad för ditt fotograferande.

Lär känna de omgivande fjällen, vad som växer och lever här och dela upplevelsen med nya vänner! När du lämnar vandringsdagarna ska du inte bara ha bilder i kameran, utan också ett större självförtroende, mer kunskap och ökad inspiration

Du behöver inga tidigare erfarenheter av fjällvandring och det går att delta med vilken sorts kamera som helst, även med mobilkamera. Fokus under de här dagarna kommer att ligga på berättande, och inte på kamerateknik.

Datum: 13 – 15 Juni 2024
Start och slut: Undersåker
Pris: 10450 kr
4 – 8 deltagare

Detta ingår:

  • Fotokurs ute på tur med fotografen Louise Forslycke Garbergs
  • Guidade vandringar med fjällguiden Amira Wiander
  • Boende i fjällstuga
  • All mat och dryck från lunch ankomstdag till frukost avresedag.
  • Transport t/r Undersåkers tågstation – Start för turen

Detta ingår inte:
Resa till/från Undersåker, kamera, egen utrustning så som kängor och ryggsäck, lakan och handduk. En komplett packlista skickas efter bokning!


Fotograf och kursledare under helgen

Jag som kommer att guida dig i ditt fotande heter Louise. Jag är fotograf, frihetssökare och äventyrsälskare. Mitt mål är att inspirera och stötta dig på din resa mot att bli tryggare och skickligare i ditt fotograferande. Med en bakgrund som bland annat outdoor-fotograf, vildmarksguide och journalist har jag samlat på mig massa kunskap som jag gärna delar med mig av.

Boende

Vi bor bekvämt i enkla och mysiga fjällstugor. Här hämtar vi vatten från sjön till matlagning och bastar oss rena, stugan värms upp med en vedeldad kamin. Stugorna delas av fyra personer.
Du tar med lakan och handduk, täcken och kuddar finns på plats.

Vill du bo en natt innan eller efter turen i Undersåker rekommenderas att boka en natt på Åre Fjällsätra.

Resa

Kommer du långväga? Boka din tågbiljett med slutdestination Undersåker hos SJ. Från tågstationen åker vi tillsammans på morgonen efter nattågets ankomst.

*SJ släper sina sommarbiljetter i slutet av april, du som bokat
en plats på turen får info av oss om när det går att boka tåg*

Kommer du med bil kan du parkera kostnadsfritt i Edsåsdalen (Spårcentralen vid Daleen)

Program

TORSDAG
Starten

Ankomst till Undersåker med tåg eller bil, härifrån kommer gemensam transport att ta oss till fjälls.

Vandringen upp till våra stugor är på ca 5 km och vi kommer börja med en workshop under färden. I stugorna installerar vi oss och äter lunch för att till eftermiddagen gå en kortare tur kring sjön.

Dagen avslutas med att gemensamt laga middag och för den som önskar, basta och bada i sjön.

FREDAG
Heldag på fjället

Idag packar vi lunchen i ryggsäckarna och går en heldagstur med workshops och fotograferande. Tillbaka på eftermiddagen tittar vi gemensamt på bilderna och vi ger varandra feedback.

Ett glas vin och en tillsammans-lagad middag avrundar dagen, ute vid en brasa om vädret tillåter.

LÖRDAG
Hemfärd

En sista frukost i stugorna innan vi packar ihop och beger oss ut. Under vandringen mot dalen där vi startade, fortsätter såklart fotoresan. Gemensam transport tillbaka till Undersåker där vi skiljs åt, med en massa ny upplevelser, fjällglädje och fotoinspiration.


Tack för denna gången och på återseende!