Årefjällen i midvinterskrud

Följ med Amira ut på eftermiddagstur på skidor!

Vi glider fram över snötäckta fjäll, sänker tempot och lämnar de pistade backarna bakom oss. Känner snön under skidorna medan vi upptäcker turskidornas tjusning av att kunna upptäcka fjället bortom leder och spår. När solen sjunker tänder vi en brasa och kokar kaffe som värmer gott till fikat av lokala godsaker. Skidturen tillbaka går i pannlampans sken.

Här kan du prova på turskidor i lugnt tempo och samtidigt uppleva områdets vackra fjäll. Du kommer få prova på och känna in skidorna, få med dig en skopa fjällvett samt hinna njuta av både området, trevligt sällskap och go fika.
Vi skidar ca 3-6km. Inga förkunskaper krävs

Häng med mig ut på turskidor!
Jag är din guide för dagen och tar med dig ut i fantastiska Ullådalen! Själv bor jag ett stenkast bort, i Duved, och älskar den här platsen.

Mitt motto ute är att få njuta så mycket som möjligt, och att ramla en massa på turskidor! Så här är du välkommen att följa med oavsett skidvana – det finns ingen prestige i att åka snyggt.

Detta får du
Hur, var när?

– Guide
– Komplett turskidpaket
(skidor, stavar, pjäxor, stighudar)
– Kaffe och fika
– Eldmys (väderberoende)

Datum: Helger i januari.
Tid: Kl. 12.45 – 16.00
Var: Ullådalen i Åre, på parkeringen.
Pris: 1450 kr

Vid bokning betalar du hela summan direkt via bankgiro eller så mailar jag dig en faktura. Vid avbokning upp till 8 dagar innan tur återbetalas hela summan förutom 20% bokningsavgift.

Ta med dig
Packa en dagsryggsäck med valfri varm dryck, sittunderlag, en varm jacka att ta på när vi stannar, extra mössa/vantar, solglasögon/goggles beroende på vädret, pannlampa.

Vad är då turskidor?
Det är egentligen den ursprungliga skidan, som används för att förflytta sig! Den skiljer sig från den kurviga alpinskidan genom att vara rak, längre och lättare samt från den lätta och smala längdskidan som är gjord för spår, genom att vara bredare, stabilare och ofta med stålkanter. Den går både att gå uppför och åka lätt utför med, en skida som ger oss upplevelsen av att vandra – på vintern!

Hur är det att gå på tur med Amira på ‘Fjällen kallar’?

“Uppmuntrande och upplyftande att våga ge sig ut.
Tryggt och många skratt!”

“Haft det SÅ bra, över förväntan.
Välplanerat, positiv stämning och GOD MAT!

“Amira har bjudit på massa kunskap och erfarenhet av vintertur,
gott sällskap och dessutom god mat + efterrätt varje dag! Wow, vilken grej!”

Gäster på tälttur vinter 2022 – 2023
Vi hörs på
info@fjallenkallar.se
Instagram @fjallenkallar
och så ses vi på fjället!
Fjällen kallar är medlem i Visita vilket innebär att paketresorna innefattas av Kammarkollegiets resegaranti.

© Fjällen kallar