TJEJTUR I SKÄCKERFJÄLLEN

Vandra i renen och ripans rike!
5 dagar

Foto: Sara Gärdegård

En tur för dig som längtar efter att få möta fjällets vidder och dig själv i gemenskapen av en liten grupp på tur. Vi rör oss i de mer otillgängliga Skäckerfjällen, där vi får färdas bortom liftsystem och stugor, i en av de mest orörda fjällområdena som finns i Jämtland.

Här kommer vi möta kacklande ripor och strövande renar. Kika närmare på polarull och tätört och toppa frukosten med kråkbär, blåbär, tranbär eller hjortron. Vi kommer tillsammans svettas och få kämpa, dricka vatten ur en svalkande bäck och upptäcka nya vyer efter varje krön.

En vecka av äventyr för dig som vill utmana dig, lära dig mer om orientering och att färdas till fjälls och få uppleva ett av de vackraste fjällområdena vi har!

Datum: 24 – 28 augusti
Pris: 12 500 kr / person
Max antal deltagare: 10
Boka senast: 20 juli

Vid bokning får du en faktura med bokningsavgiften om 20% av beloppet.
Resten betalas på en separat faktura 30 dagar innan turen.

Detta ingår:

  • Certifierade fjällguiderna Amira och Cecilia
  • Boende och mat första natten på Åre Fjällsätra
  • Helpension
  • Transport t/r Undersåker – Skäckerfjäll
  • Tält och kök på turen
  • Karta och kompass att ta med hem!
  • Digitalt infomöte inför tur
  • Rabatt på hyran av övrig utrustning från Outdoor Supply

Detta ingår inte:
Resa till/från Undersåker, egen utrustning så som kängor, ryggsäck, sovsaker, dryck till middagen på Fjällsätra. En komplett packlista skickas efter bokning!

Valfritt att stanna ytterligare en natt på Fjällsätra efter turen.

För att njuta av denna turen bör du:
Tycka att varierat väder är kul, ha en god grundkondition och orka gå med ca 15 kg packning i obanad terräng under 6h. Detta är inte din första tältvandring.

Du behöver INTE 
Vara en supervan fjällvandrare eller elitidrottare – är du en någorlunda aktiv person så ska du fixa detta!

Du kommer efter turen:

Ha mött en massa fina människor, njutit nya fjällvyer och lärt dig mer om dem, ha kämpat väl och känna dig jäkligt nöjd.

Hundtillåtet!

Följ med på ett fjälläventyr du sent ska glömma! 

Utrustning

Stabila fjälltält och friluftskök ingår under turen, och dessutom: För dig som deltar har du möjlighet att hyra den utrustning du saknar väldigt förmånligt från Outdoor Supply. Du får 20% rabatt på din hyra! Ett perfekt tillfälle att prova på utrustning för att hitta det som passar just dig! Spana in deras fina utbud här: Outdoor Supply

Program

Ankomst

Vi möts på Åre Fjällsätra i Undersåker efter nattågets ankomst, runt 10.00. (ca 400 m från tågstationen)

Praktiska moment under dagen rör att friska upp våra kunskaper kring orientering med karta och kompass, se över packningen och kika på utrustningen ni ska använda. Förutom det ska vi såklart sätta förväntningarna på dagarna vi har framför oss, lära känna varandra och njuta av en riktigt god middag!

Avfärd på tur

Efter en god frukostbuffe på Fjällsätra far vi norrut, till starten för vår tur i Skäckerfjällen. På Fjällsätra kan du lämnar vi del av din ‘rese-packning’ och ta med endast det som behövs för turen.
Vi färdas en kortare sträcka första dagen för att hinna sätta upp tälten i lugn och ro och komma tillrätta med vår utrustning. Oavsett hur van en är så fungerar alla tält och kök lite olika.


Ute på tur

Vi vaknar och kikar ut på fjället – ingen dag är den andra lik! I alla tältlag om två har ni varsitt kök och kan koka kaffe i lugn och ro. Därefter preppar vi vår lunch, river lägret och ger oss iväg.

Under dagarna går vi igenom olika moment som är viktiga att kunna ute på tur. Som att navigera med karta och kompass, ta skydd om det blir rivigt väder, färdas tryggt och säkert. För vissa blir det en välbehövlig repetition och för andra kanske första gången. Vi lär känna fjällfloran vi ser längs vägen, pratar om det samiska kulturlandskapet vi färdas i och låter vandringen stilla våra tankar.

Lunchen äter vi på tur och mot eftermiddagen slår vi läger. Tillagar gemensamt middag, äter, umgås och njuter av den ljusa sommarkvällen. Vi avslutar dagen med att krypa ned i varma sovsäckar och vila upp kroppen inför nästa dags äventyr.

Avslutning

Sista dagen ute på tur, sista frukosten utanför tältet. Vi reflekterar och utvädrerar gemensamt vår färd och kommer efter lunch åka mot Undersåker. Här avslutar vi turen och tackar för denna gång!

För dig som vill bo en extra natt på Fjällsätra bokar du det direkt med hotellet. Åre Fjällsätra

Resa till Undersåker

Du reser enklast och mest miljövänligt med tåg till Undersåkers station. Bokas via SJ eller VY.
Kommer du med bil kan du parkera vid Fjällsätra under turen.

Fjällsätra ligger ca 400m väster om tågstationen i Undersåker.

Karta